Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Autorska kolacja z Januszem Myjakiem

Marzec 23 @ 18:00 - 21:00

170zł

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe spotkanie w Bałtowskim Zapiecku z Januszem Myjakiem- Szefem Kuchni Restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy-Zdroju.??

Janusz Myjak w 2016 roku został uznany za Szefa Kuchni Regionu Południowego (Małopolska/Śląsk) w konkursie Poland 100 Best Restaurants, a Restauracja Szósty Zmysł, którą prowadzi, była wielokrotnie nagradzana symbolem trzech widelcy (Grand Award). Zaś w przewodniku Gault&Millau została uhonorowana jedną czapką kucharską. ?‍?
Od kilku lat Janusz Myjak prowadzi Akademię Gotowania w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój. Nie stroni od nieoczywistych połączeń, wykorzystując nierodzime produkty do wzbogacenia polskich przepisów. ??
Bliska jest mu również kuchnia włoska i francuska, lecz nic nie zastąpi polskich produktów sezonowych z okolic Krynicy – jak sery owcze, oscypek, jagnięcina czy rydze.
Posiada ogromne wyczucie w komponowaniu dań o doskonałej palecie smaków, jak również i kolorów, tworząc na talerzu kulinarne dzieła sztuki.??

Kolacja poświęcona tematyce łączenia natury z góralskim smakiem
już 23.03.2019 (sobota) godz. 18.00 w Bałtowskim Zapiecku. ?

Proponujemy Państwu udział w kolacji składającej się z 5 dań. ?‍?
Do każdej potrawy dobierzemy odpowiedni alkohol.?
Propagujemy zasady foodparingu: znajdujemy wspólne cechy i smaki, zwracamy uwagę na na słodycz,ostrość,strukturę, a nieraz polegamy na kontraście.
Zdarza nam się też łamać te zasady,aby osiągnąć ciekawy efekt.

Cena: 170 zł/ osoba

ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O KONTAKT :
tel.797 028 497
kontakt@baltowskizapiecek.pl
Liczba miejsc ograniczona!

Szczegóły

Data:
Marzec 23
Czas:
18:00 - 21:00
Koszt:
170zł
Wydarzenie Tagi:
, , , ,

Organizator

Bałtowski Zapiecek
Telefon:
518 692 303
Email:
kontakt@baltowskizapiecek.pl
Strona internetowa:
www.baltowskizapiecek.pl